Bitcoin (BTC) koers stuitert bij belangrijke zone, cardano (ADA) en solana (SOL) +10% in de plus!

  • August 27, 2021


Altcoins als cardano (ADA) zijn gedurende de middag flink omhoog gesprongen met hier en daar stijgingen van meer dan 10%! Ook bitcoin (BTC) wist vandaag plotseling aardig te stijgen wat gemoeid ging met een bovengemiddeld handelsvolume. In deze marktupdate wordt je bijgepraat over de laatste stand van zaken op de cryptomarkt.

Bitcoin (BTC) koers stijgt en komt aan bij 4-uurs 50-MA

De bitcoin koers begon vandaag rond 15:00 plotseling te stijgen waarbij een piek in handelsvolume gemoeid ging. Op het moment van schrijven is bitcoin $48.100 waard op crypto exchange Coinbase. De stijging komt na een daling van bijna 5,5% sinds gisteren. De zone waar bitcoin de stuiter maakte is belangrijk doordat hier de middellijn van de Bollinger Bands op de dagelijkse grafiek en de 200-dagen moving average (MA) te vinden zijn.

En zoals onze analist Michiel in zijn column vanochtend al beschreef is dit een belangrijke MA voor de komende periode. Overal zijn wel verwachtingen en meningen te lezen van mensen over waar bitcoin naartoe gaat. Maar een ding in dit alles is het belangrijkst. Wat dat is lees je in zijn column die je hier kan vinden!

Met de stijging vandaag stuit bitcoin overigens meteen op een obstakel. De 50-MA op de 4-uurs grafiek is namelijk op $48.336 te vinden, waar de koers nu dus vlak onder handelt. Een doorbraak hierboven zou positief zijn. Voor de langere termijn zijn dus de eerdergenoemde middellijn van de Bollinger Bands en 200-dagen MA belangrijk om in de gaten te houden.

Cardano (ADA) stijgt +13% maar is niet de enige die het goed doet

Ook bij de altcoins draaide het beeld vanmiddag vrij snel positief met de marktkapitalisatie die ten opzichte van 24 uur geleden 3,8% is gestegen naar $2,07 biljoen. Ethereum (ETH) weet met deze positieve beweging boven $3.000 stand te houden en staat 4,5% in de plus. De grootste altcoin van de markt is hiermee $3.236 waard.

Cardano is een van de hardste stijgers binnen de top 10. De nummer 3 van de markt staat maar liefst 12% in het groen en is nu $2.83 waard. Andere harde stijgers zijn polkadot (DOT) met 8% en solana (SOL) met 13,8%. Zoomen we uit en kijken we naar de top 100 dan zijn daar de grootste stijgers arweave (AR) met +44,8% en celo (CELO) met 20,7%.

Leave a Reply

Your email address will not be published.