Ez vár a Cardano hálózatára az előttünk álló évben

  • December 28, 2021


Ahogy közeledik 2021 vége, nagyjából már csak két típusú tartalmat láthatunk a kriptovaluták és a pénzügyi hírek világában. Az egyik értékeli a mögöttünk hagyott évet, a másik pedig felvázolja, hogy mi várható egy adott területen 2022-ben. Nemrégiben egy karácsonyi YouTube élőben Charles Hoskinson is felvázolta a Cardanóra váró kihívásokat 2022-ben. Hoskinson az IOHK alapítványának alapítója, amely a Cardano projekt mögött álló szervezet.

A Cardano 2022-ben is Afrikára fókuszál majd

Nem csak specifikusan a Cardanóról beszélt, de kitért a kriptopiacok 2021-es helyzetére is. Beszélt a nem helyettesítő tokenek, azaz az NFT-k népszerűségének növekedéséről vagy a DeFi őrületről, amit 2021-ben is láthatunk. De kitért a különféle hackertámadásokra is, amelyek a DeFi projekteknek 10 milliárd dollárnál is nagyobb kárt okoztak 2021-ben. A Cardanóra ráfordulva Hoskinson megemlítette, hogy két milliónál is több eszközt bocsátottak ki a Cardano hálózatán, ezek többsége NFT volt. A jelenlegi állás szerint 2022 első negyedévében legalább 20-30 új decentralizált applikáció fog elindulni a hálózaton, és száznál is több van fejlesztés alatt. Az előttünk álló év nagy célja a Cardano és az IOHK számára, hogy megfelelő intézményrendszert hozzanak létre a projekt támogatására és egyben elindítsanak egy nyílt forráskódú projekt struktúrát.

Ezzel kapcsolatban a Linuxhoz kapcsolódó Hyperledgert hozta fel példaként. 2022-ben tovább akarják folytatni majd azt a stratégiát, amellyel tovább bővítik majd az afrikai kapcsolataikat. Ennek keretében az alapítvány egy olyan pénzügyi rendszert akar létrehozni 2022 második negyedévében, ami hozzáférést biztosítana az afrikaiaknak DeFi szolgáltatásokhoz. Hoskinson példája szerint jövőre szeretnék azt elérni, hogy például egy kenyai ember, akinek van blokklánc-hozzáférése, képes legyen stabilcoin hitelhez jutni a Cardano közvetítésével. És ez biztosan nem komolytalan ígéret, hiszen 2021-ben is a Cardano fókuszált leginkább Afrikára a blokkláncok közül. Partnerségre léptek idén Tanzániával, de például augusztusban luxemburgi közvetítéssel afrikai tanulók számára kezdtek el oktatási lehetőségeken dolgozni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.